! POZIV ZA GLUMU :)

Sve sto spada pod kulturu i umjetnost, a ne moze se svrstati u film, muziku i knjizevnost.
Post Reply
User avatar
LORI
srednjoskolka
srednjoskolka
Posts: 61
Joined: 15 Nov 2004, 13:30
Location: Rijeka
Contact:

! POZIV ZA GLUMU :)

Post by LORI »

Drage i dragi! ;) :mrgreen:

U sklopu projekta Forum-kazalište u akciji – zajedno protiv predrasuda! udruga LORI napravit ce nekoliko tematski povezanih predstava. Forum kazaliste predstavlja jednu od formi kazalista potlacenih (eng. theatre of the opressed) koju je pocetkom sedamdesetih godina dvadesetog stoljeca razradio brazilski redatelj Augusto Boal.

Radi se o iznimno zanimljivom obliku interaktivnog kazalista zasnovanom na aktivnoj participaciji gledatelja/ica koji/e tijekom javne izvedbe mogu postati i izvodaci/ce. Ovakav koncept pruža gledateljima/ cama mogućnost da svojim intervencijama (postavljanjem pitanja likovima, zamjenom izvođaca koji zumaci odredjeni lik ili uvodjenjem novog lika/likova) utjecu na zbivanja na sceni i time pokusaju doci do za njih pozeljnog razrjesenja prikazane situacije.

Sada vi imate jedinstvenu priliku sudjelovati u samoj izgradnji predstave i u njenom izvodjenju! Zelite da se i vase iskustvo ili dio vaseg iskustva uklopi u pricu? Mislite da mozete pridonijeti? Zelite glumiti? Kreativni ste i puni ideja? Ovo je vasa prilika :). Za sudjelovanje u izradi ili izvedbi predstave nije potrebno nikakvo glumacko iskustvo vec samo volja i malo vaseg vremena! :cool:

Predstave ce LORI organizirati u suradnji sa udrugama Alarm (Rijeka), Kocka (Rab) i Crta (Opatija). Udruga Alarm ima bogato iskustvo s ovakvom vrstom kazališta te je do sada obrađivala teme nacionalizma, radnickih prava, spolne diskriminacije, diskriminacije na osnovi seksualne orijentacije, cenzure, obiteljskog nasilja i druge. Prijasnja predstava „Hoce li biti drugacije kad im kazem da sam gej?“, nastala u sklopu kampanje Obitelj protiv predrasuda, pruzila nam je puno druzenja, putovanja, zabave i prilike za senzibiliziranje javnosti te se nadamo ponoviti ove trenutke!
Priprema predstave odvijala bi se tijekom travnja 2009. Predstave bi nakon toga bile izvedene u Rijeci, Opatiji, Malom Lošinju i Rabu.

Dakle, ako zelite malo glumiti i zabaviti se, mozete nam se javiti na e-mail adresu loricure@yahoo. com ili na mobitel 091/593-4133. Molimo sve zainteresirane da se jave najkasnije do 17.03.2009.

Unaprijed zahvaljujemo na vasem doprinosu i veselimo se zajednickom radu :) :mrgreen:

Vidimo se!
Udruga LORI
Queer by Nature, Proud by Choice
Post Reply