Cuisine ala Jela
- Jelena-E
- Cuisine ala Jela
- Posts: 4458
- Joined: 02 Aug 2010, 04:33
Re: Cuisine ala Jela
Sta je ostalo od moje jadne kuhinjice... niko ne svrce niko nista ne komentarise...
Resila sam da se seliim i gotovo.
- laura
- levo smetalo
- Posts: 11687
- Joined: 08 Aug 2010, 22:50
- Location: otišla iz dalmacije
Re: Cuisine ala Jela
Jelo zlato, a da ti nama nešto skuhaš mjesto da roniš suze
40 godina života je starost za mlade, a 50 godina života je mladost za stare. (Victor Hugo)
- Jelena-E
- Cuisine ala Jela
- Posts: 4458
- Joined: 02 Aug 2010, 04:33
Re: Cuisine ala Jela
Ma ni ne kuvam vise nista kad nemam za koga...smrc smrc...
Jedem samo presnu hranu iz revolta.
Jedem samo presnu hranu iz revolta.
- laura
- levo smetalo
- Posts: 11687
- Joined: 08 Aug 2010, 22:50
- Location: otišla iz dalmacije
Re: Cuisine ala Jela
Razbolit ćeš se tako. Možda da unajmimo novog kuhara npr B Cause. Ionako je oduvijek željela biti domaćicaJelena-E wrote: Jedem samo presnu hranu iz revolta.
40 godina života je starost za mlade, a 50 godina života je mladost za stare. (Victor Hugo)
- Jelena-E
- Cuisine ala Jela
- Posts: 4458
- Joined: 02 Aug 2010, 04:33
Re: Cuisine ala Jela
A ne ne, ne moze to tako brzo, a pogotovo ne preko veze, morace prvo da se dokaze.
- laura
- levo smetalo
- Posts: 11687
- Joined: 08 Aug 2010, 22:50
- Location: otišla iz dalmacije
Re: Cuisine ala Jela
Ma dokazala se ona višekratno, pitaj ow
40 godina života je starost za mlade, a 50 godina života je mladost za stare. (Victor Hugo)
- B. Cause
- Tekla sam rnfa
- Posts: 3756
- Joined: 20 Sep 2013, 21:03
- Location: Zagreb
- Jelena-E
- Cuisine ala Jela
- Posts: 4458
- Joined: 02 Aug 2010, 04:33
Re: Cuisine ala Jela
Sta ti to kuvas B.Cause?
- laura
- levo smetalo
- Posts: 11687
- Joined: 08 Aug 2010, 22:50
- Location: otišla iz dalmacije
Re: Cuisine ala Jela
Garant opet nešto eksperimentira
40 godina života je starost za mlade, a 50 godina života je mladost za stare. (Victor Hugo)
- Jelena-E
- Cuisine ala Jela
- Posts: 4458
- Joined: 02 Aug 2010, 04:33
Re: Cuisine ala Jela
A sto niko ne navraca u ovu nasu kujnu?
Evo vam jedan recept za brzinski hleb sa sodom bikarbonom:
400g brasna (ja obicno izmesam u odnosu 250 grama belog i ostalo moze biti integralno kukuruzno od leblebija bilo koje)
300ml jogurta
kasika ulja
kasicica sode bikarbone
i soli po ukusu
Priprema: sve se izmesa kasikom i sruci u pleh i pece nekih 40ak minut.
e sad varijacije, svasta nesto. ja sam danas dodala krisku sira i paradajiz susen na suncu i dodala razne italijanske zacine kd origana do ruzmarina bosiljka...
da dodam da soda nekako reaguje sa kiselinom iz jogurta i uopste se ne oseca. odmah se pece nista se ne ceka.
ako neko ima kod kuce sandwich maker ili ti ono sto mi u mom gradu zovemo toster ( a nije toster) onda moze testo da podeli na manje delove rastanji i pece na tome. za cas je gotovo...
ako neko napravi nek mi javi utiske ako nije problem
moram sad da bezim izgorece mi hleb... zoom zoom..
Evo vam jedan recept za brzinski hleb sa sodom bikarbonom:
400g brasna (ja obicno izmesam u odnosu 250 grama belog i ostalo moze biti integralno kukuruzno od leblebija bilo koje)
300ml jogurta
kasika ulja
kasicica sode bikarbone
i soli po ukusu
Priprema: sve se izmesa kasikom i sruci u pleh i pece nekih 40ak minut.
e sad varijacije, svasta nesto. ja sam danas dodala krisku sira i paradajiz susen na suncu i dodala razne italijanske zacine kd origana do ruzmarina bosiljka...
da dodam da soda nekako reaguje sa kiselinom iz jogurta i uopste se ne oseca. odmah se pece nista se ne ceka.
ako neko ima kod kuce sandwich maker ili ti ono sto mi u mom gradu zovemo toster ( a nije toster) onda moze testo da podeli na manje delove rastanji i pece na tome. za cas je gotovo...
ako neko napravi nek mi javi utiske ako nije problem
moram sad da bezim izgorece mi hleb... zoom zoom..
- honky
- sous chef
- Posts: 1582
- Joined: 02 Jun 2003, 08:59
Re: Cuisine ala Jela
Bravo Jelena!
Ja moram prijaviti da slabo kuham, omlet neki spečem i kadkad ubacim pileći batak u slow cooker, nažalost samo mlatim po restoranima i dostavi jer sam jako lijena postala.
Aaali - moja novogodišnja odluka za 2017. je početi kuhati ponovno jer se ne osjećam ponajbolje - "zateg'o trbuh ko bubanj ratni". :(
Ja moram prijaviti da slabo kuham, omlet neki spečem i kadkad ubacim pileći batak u slow cooker, nažalost samo mlatim po restoranima i dostavi jer sam jako lijena postala.
Aaali - moja novogodišnja odluka za 2017. je početi kuhati ponovno jer se ne osjećam ponajbolje - "zateg'o trbuh ko bubanj ratni". :(
“You said, 'They’re harmless dreamers and they’re loved by the people.' 'What,' I asked you, 'is harmless about a dreamer, and what,' I asked you, 'is harmless about the love of the people?"
- Jelena-E
- Cuisine ala Jela
- Posts: 4458
- Joined: 02 Aug 2010, 04:33
Re: Cuisine ala Jela
A joj Honky pa sto tako?
Za srce si me ujela.
Odmah da is nesto skuvala i sliku ovde da okacis da nam podje voda na usta.
Za srce si me ujela.
Odmah da is nesto skuvala i sliku ovde da okacis da nam podje voda na usta.
- laura
- levo smetalo
- Posts: 11687
- Joined: 08 Aug 2010, 22:50
- Location: otišla iz dalmacije
Re: Cuisine ala Jela
I ja sve manje kuham, Jelena morat ćeš kuhati za sve nas
40 godina života je starost za mlade, a 50 godina života je mladost za stare. (Victor Hugo)
- Jelena-E
- Cuisine ala Jela
- Posts: 4458
- Joined: 02 Aug 2010, 04:33
Re: Cuisine ala Jela
Haha...mislim hahahaha.... bas me nasmeja ova Laura
Pitaj honky mozda ti ona skuva nesto. Neku svoiju picu... hihihih....
Pitaj honky mozda ti ona skuva nesto. Neku svoiju picu... hihihih....
- ow
- forska nevista (jede blitvu)
- Posts: 8212
- Joined: 21 Nov 2002, 21:56
- Location: Osijek u dusi (Zagreb me gusi)
- Contact:
Re: Cuisine ala Jela
Ti šuti!
Di je moje žito?
Di je moje žito?
nedodirljiva wrote:ti mater kaj sam bedasta.. vec sam htela napisat kak me nervira kak nis ne kuzim procitat tu na blc.. a kad meni ono u profilu izabran albanski jezik.. bog te ubio.. koji sam ja bedak..
- Jelena-E
- Cuisine ala Jela
- Posts: 4458
- Joined: 02 Aug 2010, 04:33
Re: Cuisine ala Jela
Istopilo se.
- honky
- sous chef
- Posts: 1582
- Joined: 02 Jun 2003, 08:59
Re: Cuisine ala Jela
Pizza <3
Danas sam "skuhala" sljedeće: zdinstala luk, mrkvu, češnjak ,papriku i paradajz, dodala curry (prah), zeleni (curry) pastu i sos od kikirikija.
Zblendala u multipraktiku i usula u slow cooker, dodala pileća prsa narezana na trakice.
To sam sve stavila na "slow" i ispao je sasvim solidan curry/ćušpajz/nešto.
Kad je bilo gotovo dodala sam rezance, oni su dosta tekućine "popili".
Trebala bih više kuhati.
Danas sam "skuhala" sljedeće: zdinstala luk, mrkvu, češnjak ,papriku i paradajz, dodala curry (prah), zeleni (curry) pastu i sos od kikirikija.
Zblendala u multipraktiku i usula u slow cooker, dodala pileća prsa narezana na trakice.
To sam sve stavila na "slow" i ispao je sasvim solidan curry/ćušpajz/nešto.
Kad je bilo gotovo dodala sam rezance, oni su dosta tekućine "popili".
Trebala bih više kuhati.
“You said, 'They’re harmless dreamers and they’re loved by the people.' 'What,' I asked you, 'is harmless about a dreamer, and what,' I asked you, 'is harmless about the love of the people?"
- honky
- sous chef
- Posts: 1582
- Joined: 02 Jun 2003, 08:59
Re: Cuisine ala Jela
Vrag mi nije dao mira, zavrtila sam dostavu.
"Pitica" od škampa, samo me jebe kaj su sad počeli krkati povrća unutra, valjda od kuhara ovisi. Volim to toćat u Luizijana hat sos.:seljoberka:
Dim sum, škampi, krastavac, drugo povrće... Ne volim baš kantonsku kuhinju, ali ovo jedem bar 2X tjedno, nikak da dosadi.
Jebate, kak da sliku ubacim u post?
"Pitica" od škampa, samo me jebe kaj su sad počeli krkati povrća unutra, valjda od kuhara ovisi. Volim to toćat u Luizijana hat sos.:seljoberka:
Dim sum, škampi, krastavac, drugo povrće... Ne volim baš kantonsku kuhinju, ali ovo jedem bar 2X tjedno, nikak da dosadi.
Jebate, kak da sliku ubacim u post?
“You said, 'They’re harmless dreamers and they’re loved by the people.' 'What,' I asked you, 'is harmless about a dreamer, and what,' I asked you, 'is harmless about the love of the people?"
- Jelena-E
- Cuisine ala Jela
- Posts: 4458
- Joined: 02 Aug 2010, 04:33
Re: Cuisine ala Jela
Kakva si ti varalica, neverovatno?
To je sve neko drugi kuvao. Ne podvaljuj
To je sve neko drugi kuvao. Ne podvaljuj
- laura
- levo smetalo
- Posts: 11687
- Joined: 08 Aug 2010, 22:50
- Location: otišla iz dalmacije
Re: Cuisine ala Jela
Jesi vidjela Jele na šta se to svelo
Nema čak ni zelenog sladoleda u kućnoj radinosti
Nema čak ni zelenog sladoleda u kućnoj radinosti
40 godina života je starost za mlade, a 50 godina života je mladost za stare. (Victor Hugo)
- honky
- sous chef
- Posts: 1582
- Joined: 02 Jun 2003, 08:59
Re: Cuisine ala Jela
E alapače alapačaste! Nema sladoleda, ima nešto drugo.
Poglečte! Poštujte snagu zelenog keksa!
Poglečte! Poštujte snagu zelenog keksa!
“You said, 'They’re harmless dreamers and they’re loved by the people.' 'What,' I asked you, 'is harmless about a dreamer, and what,' I asked you, 'is harmless about the love of the people?"
- Jelena-E
- Cuisine ala Jela
- Posts: 4458
- Joined: 02 Aug 2010, 04:33
Re: Cuisine ala Jela
honky wrote:E alapače alapačaste! Nema sladoleda, ima nešto drugo.
Divni su ti kolaci!!!
Ovo zeleno pretpostavljam da su vanzemaljci kao i obicno.
A jel bi mogao ovaj kolac nekako da se modifikuje da bude bez secera?
- honky
- sous chef
- Posts: 1582
- Joined: 02 Jun 2003, 08:59
Re: Cuisine ala Jela
A ne znam. :/ Recept je vrlo jednostavan (http://www.justonecookbook.com/green-te ... e-cookies/), možeš probat.
Nisam sigurna kaj bi onda držalo taj keks skupa, možda bi se to raspalo? :/
Nisam sigurna kaj bi onda držalo taj keks skupa, možda bi se to raspalo? :/
“You said, 'They’re harmless dreamers and they’re loved by the people.' 'What,' I asked you, 'is harmless about a dreamer, and what,' I asked you, 'is harmless about the love of the people?"