U kuhinji...
- kamikaza
- osnovnoskolka
- Posts: 46
- Joined: 07 Nov 2007, 22:42
- Location: :))
Re: U kuhinji...
samo za san
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
- zvijezda Istoka
- Posts: 2529
- Joined: 28 May 2004, 10:32
- Location: Шумадијо, Шумадијо, ко би тебе оставио...
Re: U kuhinji...
kamikazo, da li su ovako izgledali u prodavnici? I da li ih je prodavala Sigurni Viver?
- kamikaza
- osnovnoskolka
- Posts: 46
- Joined: 07 Nov 2007, 22:42
- Location: :))
Re: U kuhinji...
to su ti pravi jadranski i friški škampi koje je spremila moja ruka, a sutra su za ručak
mami te a? a koga ne
mami te a? a koga ne
-
- zvijezda Istoka
- Posts: 2529
- Joined: 28 May 2004, 10:32
- Location: Шумадијо, Шумадијо, ко би тебе оставио...
Re: U kuhinji...
Ja sam daleko, ali se ljubica spremila da dodje na ručak.
- kamikaza
- osnovnoskolka
- Posts: 46
- Joined: 07 Nov 2007, 22:42
- Location: :))
Re: U kuhinji...
sad si me dobro nasmijala :DH: ali ovo su škampi a ne svinjetina ili prasetina tako da sumnjam u njen dolazak na ručak
-
- -
- Posts: 1788
- Joined: 24 Nov 2002, 00:03
- Location: sarajevo
Re: U kuhinji...
znas sta talibanko, natjerala si me da ti uslikam ona dva izvanzemaljska stvorenja,... ma bolje da im platim kartu da te u kuci iznenade :wiz:
:elol: :elol: :elol:
:elol: :elol: :elol:
- kamikaza
- osnovnoskolka
- Posts: 46
- Joined: 07 Nov 2007, 22:42
- Location: :))
Re: U kuhinji...
jel ti to meni prijetiš? ljubici ću te reči, evo idem ju zvat
ajde san budi dobra, odi i kupi si sendvič :DH:
a poslije posla sjedni u auto i dođi do nas, jer će ostat i za večeru :elol:
ajde san budi dobra, odi i kupi si sendvič :DH:
a poslije posla sjedni u auto i dođi do nas, jer će ostat i za večeru :elol:
- Bubble
- penzionerka
- Posts: 3069
- Joined: 31 Aug 2008, 12:25
- zujalica
- penzionerka
- Posts: 4726
- Joined: 11 Jul 2006, 00:09
- Location: Na rubu pameti
Re: U kuhinji...
Hajde,ponudi jedanBubble wrote:Ovdje mozemo razmjenjivati recepte :DH:
Svaka je ljubav ista,osim one prave....
- Andain
- .
- Posts: 2672
- Joined: 11 Dec 2008, 13:19
- Location: Zg
Re: U kuhinji...
Može i za piće, ne samo jela?
Ako da, ovo sam našla na netu, no trebam još isprobati napraviti:
Pina Colada
http://www.htnet.hr/2003/05/07/0227007.3.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
0.45 dl ruma
0.60 dl soka od ananasa
0.60 dl kokosova mlijeka
Promućkajte s ledom i servirajte u čaše za martini ili koktel. U čaše prethodno stavite led. Oprezno s rumom: premalo tog slatkog proizvoda nastalog fermentacijom šećerne trske prouzročit će da Pina Colada bude poput soka, a previše ruma uzrokovat će opak mamurluk.
Solar Eclipse
http://www.htnet.hr/2003/05/22/0410007.3.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
0.45 dl bijelog ruma
0.6 dl Passion fruit juice
0.6 dl sok od brusnice
0.15 dl soka od limuna
uštrcak blue curacao
Isipajte sve sastojke zajedno s kockicama leda u šejker i snažno mućkajte nekoliko sekundi. Procijedite u čašu s kockicama leda. Pošpricajte malu količinu blue curacaoa po koktelu. Ukrasite s svježom kriškom limuna i slamkom.
Pijete li ovaj koktel imati ćete osjećaj kao da se nalazite u nekom tropskom raju. Ipak pripazite jer nakon veće količine ovog pića doći će do pomrčine Sunca. Možda ne drugima oko vas, ali vama sigurno…
:mrgreen:
Ako da, ovo sam našla na netu, no trebam još isprobati napraviti:
Pina Colada
http://www.htnet.hr/2003/05/07/0227007.3.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
0.45 dl ruma
0.60 dl soka od ananasa
0.60 dl kokosova mlijeka
Promućkajte s ledom i servirajte u čaše za martini ili koktel. U čaše prethodno stavite led. Oprezno s rumom: premalo tog slatkog proizvoda nastalog fermentacijom šećerne trske prouzročit će da Pina Colada bude poput soka, a previše ruma uzrokovat će opak mamurluk.
Solar Eclipse
http://www.htnet.hr/2003/05/22/0410007.3.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
0.45 dl bijelog ruma
0.6 dl Passion fruit juice
0.6 dl sok od brusnice
0.15 dl soka od limuna
uštrcak blue curacao
Isipajte sve sastojke zajedno s kockicama leda u šejker i snažno mućkajte nekoliko sekundi. Procijedite u čašu s kockicama leda. Pošpricajte malu količinu blue curacaoa po koktelu. Ukrasite s svježom kriškom limuna i slamkom.
Pijete li ovaj koktel imati ćete osjećaj kao da se nalazite u nekom tropskom raju. Ipak pripazite jer nakon veće količine ovog pića doći će do pomrčine Sunca. Možda ne drugima oko vas, ali vama sigurno…
:mrgreen:
''Reason is not automatic. Those who deny it cannot be conquered by it. Do not count on them. Leave them alone.'' Ayn Rand
- zenia
- lezbača de lux
- Posts: 3687
- Joined: 02 Nov 2007, 19:08
- Location: zabreg
Re: U kuhinji...
e kad smo već kod koktela evo par
onih šta ja znam napravit...
irish coffee- taj je prilično jednostavan...
treba vam samo kava (po želji, meni je u kafiću
uvijek najfinije bilo s lavazzom) i irski whiskey te
šlag... evo par preporuka za whiskey- Bushmills,Kellan Irish Whiskey,
Powers, Inishowen, Jameson, Kilbeggan,
Midleton Very Rare, Millars, Black Bush, Paddy,
Clontarf, Locke's Blend...
Preporučljivo je ne staviti previše alkohola, o,o3 bi bilo
sasvim dovoljno...
Mojito je također prilično jednostavan...
Treba vam sok od limuna (ili limete), neki lagani rum
(tipa havana club), smeđi šećer i ako imate menta...
Klasična procedura je ustvari da se prvo nadrobi svježi
limun sa smeđim šećerom na dno čaše i da se onda ulije rum ali
puno je jednostavnije sve sastojke samo smućkati u shakeru s
ledom...
Garibaldi- gin, campari i sok od naranče u jednakom
omjeru... samo sve smućkati
u shakeru s puno leda..
vodka collins- iscijeđen limun, votka, šećer i soda (ili sprite)...
smućkajte sve ali zadnje dodajte sodu (ak je koristite)...
još par shootera (ovo je samo za ludo opijanje
i impresioniranje ako radite tulum)...
flaming russian- vodka (o,o3) i bacardi rum (o,o6)..
ulijte prvo votku u kratku čašu i polako
preko votke ulijte rum.. zatim zapalite rum i servirajte..
(ovo ne pokušavajte ako niste vješti s vatrom)
brain damage- jeger (o,o6), votka (o,o3) i gin (o,o15)...
ulijte jedno za drugim preko kocke leda i na eks..
ok bilo bi dosta o alkoholu...
sad vi fino to smućkajte i zovite me da degustiram.. :DH:
onih šta ja znam napravit...
irish coffee- taj je prilično jednostavan...
treba vam samo kava (po želji, meni je u kafiću
uvijek najfinije bilo s lavazzom) i irski whiskey te
šlag... evo par preporuka za whiskey- Bushmills,Kellan Irish Whiskey,
Powers, Inishowen, Jameson, Kilbeggan,
Midleton Very Rare, Millars, Black Bush, Paddy,
Clontarf, Locke's Blend...
Preporučljivo je ne staviti previše alkohola, o,o3 bi bilo
sasvim dovoljno...
Mojito je također prilično jednostavan...
Treba vam sok od limuna (ili limete), neki lagani rum
(tipa havana club), smeđi šećer i ako imate menta...
Klasična procedura je ustvari da se prvo nadrobi svježi
limun sa smeđim šećerom na dno čaše i da se onda ulije rum ali
puno je jednostavnije sve sastojke samo smućkati u shakeru s
ledom...
Garibaldi- gin, campari i sok od naranče u jednakom
omjeru... samo sve smućkati
u shakeru s puno leda..
vodka collins- iscijeđen limun, votka, šećer i soda (ili sprite)...
smućkajte sve ali zadnje dodajte sodu (ak je koristite)...
još par shootera (ovo je samo za ludo opijanje
i impresioniranje ako radite tulum)...
flaming russian- vodka (o,o3) i bacardi rum (o,o6)..
ulijte prvo votku u kratku čašu i polako
preko votke ulijte rum.. zatim zapalite rum i servirajte..
(ovo ne pokušavajte ako niste vješti s vatrom)
brain damage- jeger (o,o6), votka (o,o3) i gin (o,o15)...
ulijte jedno za drugim preko kocke leda i na eks..
ok bilo bi dosta o alkoholu...
sad vi fino to smućkajte i zovite me da degustiram.. :DH:
"...primećuješ da izbegavam izraz kremiran, koji je stran našem lepom jeziku, jer mene će spaliti, a ne umutiti u krem...."
-
- -
- Posts: 1788
- Joined: 24 Nov 2002, 00:03
- Location: sarajevo
Re: U kuhinji...
HOBOTNICA NA BOSANSKI NACIN
Sastojci :
1 malo janje (do 15 kg )
1 veca hobotnica (cca 2 kg )
krompir
Priprema
Dok se janje vrti na raznju, hobotnica se kuha sa krompirima u puno vode i posoljena. Kad je hobotnica gotova, a janje ispeceno, izvade se krompiri, voda prolije, a hobotnica baci mackama .
Janje servirati na toplim tanjurima ....
Sastojci :
1 malo janje (do 15 kg )
1 veca hobotnica (cca 2 kg )
krompir
Priprema
Dok se janje vrti na raznju, hobotnica se kuha sa krompirima u puno vode i posoljena. Kad je hobotnica gotova, a janje ispeceno, izvade se krompiri, voda prolije, a hobotnica baci mackama .
Janje servirati na toplim tanjurima ....
- dalloway
- penzionerka
- Posts: 7016
- Joined: 18 Jan 2008, 19:33
- Location: nepoznata
Re: U kuhinji...
:DH: :DH: :DH: :DH:
Ne blistam jer sam tako izabrala. Ne šepurim se jer volim tajne. Smijem se jer sam sretno biće. Kad šutim sa sobom se sastajem u tamnim hodnicima sebe i tada bi se trebala najviše bojati jer nagovorim se na svakojake bezobrazluke. Na sebe sam slaba.
- naturale blonde
- Hvar u srcu
- Posts: 4672
- Joined: 19 Oct 2009, 16:42
Re: U kuhinji...
ma ne hobotnicu...tako
ma di s njom,no no no :kopf: :kopf:
ma di s njom,no no no :kopf: :kopf:
-
- zvijezda Istoka
- Posts: 2529
- Joined: 28 May 2004, 10:32
- Location: Шумадијо, Шумадијо, ко би тебе оставио...
Re: U kuhinji...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
-
- pripravnica
- Posts: 474
- Joined: 11 Jul 2010, 17:31
Re: U kuhinji...
Volim kuvat i volim da mi se kuva. A nekad bih volila da sam manje ambiciozna i inteligentna tako da mi jedini posao bude pravit hranu for the family dok Conchita cisti kucu.
Nekad mi je obaveza, ali u principu je uvik uzivanje.
Dogodilo se ofc da sam napravila kinda shitty meal :/ Svi imaju rookie mistakes, ali i mistake mi je draga jer me nauci nesto.
Jednom sam isla pravit govedu juhu, a potjecem iz obitelji vegeterijanaca.
Enough said.
Nekad mi je obaveza, ali u principu je uvik uzivanje.
Dogodilo se ofc da sam napravila kinda shitty meal :/ Svi imaju rookie mistakes, ali i mistake mi je draga jer me nauci nesto.
Jednom sam isla pravit govedu juhu, a potjecem iz obitelji vegeterijanaca.
Enough said.
- honky
- sous chef
- Posts: 1582
- Joined: 02 Jun 2003, 08:59
Re: U kuhinji...
volim kuhati, volim meziti, s tim da za ovo prvo fkt nisam dugo našla vremena.
ali stiže godišnji, danas idem po malo bambija pa u pac s njime do vikenda , a sutra ću bacit rosso buzaru od dagnji, nadam se:) I žele od naranče bi mogo past. samo ću da žderem i bujam 3:)
ali stiže godišnji, danas idem po malo bambija pa u pac s njime do vikenda , a sutra ću bacit rosso buzaru od dagnji, nadam se:) I žele od naranče bi mogo past. samo ću da žderem i bujam 3:)
“You said, 'They’re harmless dreamers and they’re loved by the people.' 'What,' I asked you, 'is harmless about a dreamer, and what,' I asked you, 'is harmless about the love of the people?"
Re: U kuhinji...
Obožavam kuhati curi, roditeljima, prijateljima, cimeru.
Redovito čitam Good Housekeeping, Food&Wine, Country living, Savour, itd. : kućanica :
Kuhinjske police su krcate začinima, ima ih i u teglicama poprilično.
U zadnjih par godina kuhanje zbilja smatram hobijem, a kako vrijeme odmiče nalazim sreću u nekim stvarima za koje nikad nisam mislila da hoću kao što su vrtlarenje, organski uzgoj hrane,... ogromni sam hedonist, i volim da i drugi uživaju u hrani.
Redovito čitam Good Housekeeping, Food&Wine, Country living, Savour, itd. : kućanica :
Kuhinjske police su krcate začinima, ima ih i u teglicama poprilično.
U zadnjih par godina kuhanje zbilja smatram hobijem, a kako vrijeme odmiče nalazim sreću u nekim stvarima za koje nikad nisam mislila da hoću kao što su vrtlarenje, organski uzgoj hrane,... ogromni sam hedonist, i volim da i drugi uživaju u hrani.
-
- pripravnica
- Posts: 474
- Joined: 11 Jul 2010, 17:31
Re: U kuhinji...
Di vrtlariš? Ja se lately bavim mišlju da sama počnem uzgajat origano, bosiljak i ostalu ekipu na balkonu (no pun intended ), ali ne znam hoće li mi uspit.ReaTM wrote:Obožavam kuhati curi, roditeljima, prijateljima, cimeru.
Redovito čitam Good Housekeeping, Food&Wine, Country living, Savour, itd. : kućanica :
Kuhinjske police su krcate začinima, ima ih i u teglicama poprilično.
U zadnjih par godina kuhanje zbilja smatram hobijem, a kako vrijeme odmiče nalazim sreću u nekim stvarima za koje nikad nisam mislila da hoću kao što su vrtlarenje, organski uzgoj hrane,... ogromni sam hedonist, i volim da i drugi uživaju u hrani.
- dalloway
- penzionerka
- Posts: 7016
- Joined: 18 Jan 2008, 19:33
- Location: nepoznata
Re: U kuhinji...
nice to meet you :hehehe:ReaTM wrote:Obožavam kuhati curi, roditeljima, prijateljima, cimeru.
Redovito čitam Good Housekeeping, Food&Wine, Country living, Savour, itd. : kućanica :
Kuhinjske police su krcate začinima, ima ih i u teglicama poprilično.
U zadnjih par godina kuhanje zbilja smatram hobijem, a kako vrijeme odmiče nalazim sreću u nekim stvarima za koje nikad nisam mislila da hoću kao što su vrtlarenje, organski uzgoj hrane,... ogromni sam hedonist, i volim da i drugi uživaju u hrani.
Ne blistam jer sam tako izabrala. Ne šepurim se jer volim tajne. Smijem se jer sam sretno biće. Kad šutim sa sobom se sastajem u tamnim hodnicima sebe i tada bi se trebala najviše bojati jer nagovorim se na svakojake bezobrazluke. Na sebe sam slaba.
Re: U kuhinji...
Moraš pokušati da bi znala.Addison_V wrote:Ja se lately bavim mišlju da sama počnem uzgajat origano, bosiljak i ostalu ekipu na balkonu (no pun intended ), ali ne znam hoće li mi uspit.
Origano i bosiljak su različite zahtjevnosti, tako da origano uspijeva na suncu i sa malo vlage, a bosiljak treba zalijevati.
Bilo bi zgodno da kod bosiljka, osim crne zemlje sa humusom, uzmeš i ove obične koju nađeš pred zgradom pa nju staviš na dno zbog zadržavanja vlage.
Postoji i opcija da kupiš već zasađene začine, tako ne moraš kretati od sjemena već samo održavaš postojeće stanje.
- Bubble
- penzionerka
- Posts: 3069
- Joined: 31 Aug 2008, 12:25
Re: U kuhinji...
Ja bi zasadila vlasac...to mi je ukusno a mislim da se moze uzgajati u teglama a ni ne izgleda lose...moze posluziti i ko neki travica ukras
Sada znam i čemu služi zdjela!
-
- pripravnica
- Posts: 474
- Joined: 11 Jul 2010, 17:31
Re: U kuhinji...
Thanks, Rea
- fireandice
- -
- Posts: 6048
- Joined: 29 Aug 2003, 17:00
Re: U kuhinji...
Snalazim se uzmem recepte i gledam šta ću i kako ću
- noob
- svizac
- Posts: 382
- Joined: 08 Nov 2005, 19:18
- Location: iznad grada
Re: U kuhinji...
...dakle: volim kuhati!
volim i da mi kuhaju!
Naravno da mi eksperimentiranje nije strano i ne drzim se slijepo recepta!
...volim listat po kuharicama,to mi je u stvari omiljeno stivo!
...jedino kaj mi bas neide od ruke su kolaci
iako nisam ni tu bas neznalica...sama razvlacim tijesto za strudle!!!!
al...ono...nisam bas zadovoljna a ni previse zainteresirana za kolace!
...eh da,palacinke su mi savrsene,nije da se hvalim ali nisam jela bolje od mojih
Znam odlicne kuharice tu...
She...ajmeee...mex plata...jos i danas mi sline cure!
kamikaza...mljac...odusevljena sam u stvari jer mi je odskrinula novi pogled na rizota!
volim i da mi kuhaju!
Naravno da mi eksperimentiranje nije strano i ne drzim se slijepo recepta!
...volim listat po kuharicama,to mi je u stvari omiljeno stivo!
...jedino kaj mi bas neide od ruke su kolaci
iako nisam ni tu bas neznalica...sama razvlacim tijesto za strudle!!!!
al...ono...nisam bas zadovoljna a ni previse zainteresirana za kolace!
...eh da,palacinke su mi savrsene,nije da se hvalim ali nisam jela bolje od mojih
Znam odlicne kuharice tu...
She...ajmeee...mex plata...jos i danas mi sline cure!
kamikaza...mljac...odusevljena sam u stvari jer mi je odskrinula novi pogled na rizota!
Razum može zamijeniti gotovo svaki stupanj obrazovanja, ali obrazovanje ne može zamijeniti razum.