Drage korisnice

...o stranici i forumu.
Post Reply
User avatar
adm1
studentica
studentica
Posts: 163
Joined: 31 Aug 2010, 18:49

Drage korisnice

Post by adm1 »

Drage korisnice,
Htjeli bi vam obratit pažnju da je svrha ovog foruma da bude mjesto gdje osobe lezz i bi sexualne orijentacije, a i svi ostali dobrih namjera, mogu razmjenjivat pozitivne stvari, da se bolje osjećaju, da dobiju informaciju, odnosno da izvuku korist iz zajednice. Korisnice foruma nisu samo osobe čije nickove svakodnevno vidimo na forumu. Forum svakodnevno čita deset puta više uglavnom žena koje iz raznoraznih razloga ne pišu ali pokušavaju iz njega dobiti odgovore. Pomognimo im našim pisanjem (ili nepisanjem) da to i ostvare, i da postanu aktivne korisnice koje ce s nama ostalima izmjenjivat iskustva.

Blc tim se sastoji od nekoliko ljudi čiji je isključivi interes da forum ispuni zadaću za koju je i namijenjen, i da ga zaštiti od svih onih koji zbog svojih sebičnih interesa nisu u stanju shvatiti bit postojanja foruma, te dopustiti drugim ljudima da se normalno koriste istim. Članice tima nemaju apsolutno nikakve osobne interese i nastoje biti objektivne u svim svojim odlukama.
Osnovna svrha djelovanja tima ne bi trebala biti odgoj korisnica i rješavanje međuljudskih odnosa na forumu, nego osmišljavanje i unapređivanje samog foruma, a u interesu svih nas kao korisnica, u čemu očekujemo i vašu pomoć. Trenutno tim postavlja nove temelje i kriterije djelovanja i uređivanja foruma.

S obzirom da Balconn kao Balkanski lezbijski sajt, obuhvaća korisnice svih država sa područja bivše Jugoslavije i šire, stupanj tolerancije za pojedina pitanja kod svih korisnica mora biti dodatno izražen. Otvaranje tema i postova vezanih za isticanje nacionalnih karakteristika kojima je cilj širenje mržnje ili vrijeđanje bilo koga, biti ce dopuštene jedino u Bljuvalištu, ili uopće neće biti dopuštene na forumu, ovisno o procijeni BLC teama. Stoga je naš savjet da se takve teme i postovi izbjegavaju na ovom forumu, ili da osobe koje imaju neodoljivu potrebu ispoljavati svoju mržnju i netrepeljivost izbjegavaju ovaj forum, jer cemo u protivnom sankcionirat iste.
Postoje stvari koje same po sebi ne spadaju u nijednu kategoriju pravila ponašanja, jer se ispoljavaju prilično suptilno i indirektno, a vrijeđaju i ozbiljno narušavaju odnose među korisnicama. Iste će, ako budu prepoznate od strane BLC tima, biti sankcionirane.

Ostavljamo vam dio posta jedne (po anketama svima drage) korisnice, koji bi svi mi trebali shvatit kao dobar savjet za ponašanje na forumu, i u životu.
"prestani si trositi dragocjenu energiju na tuđe frustracije.. umanji im važnost, izignoriraj ih, i ne puni ih suvišnim potencijalom dajuci da te iznerviraju.. svi imamo frustracije i povremeno ih izdrkavamo na razne nacine, na krive načine, na krivim mjestima, na krivim osobama... pusti ih neka prođu mimo tebe, proće će i mimo svih nas, ako ih necemo obadajati... svi smo mi svakakvi i crni i bijeli i šareni.. ajd ljubi i grli tamo onaj svoj djelic srece i pusti neka se frustra sama u sebi ugasi, a ugasit će se...“

Ovo pismo „ne upire prstom“ na nijednu korisnicu osobno, napisano je za svih i na neki način predstavlja smjernice po kojima ce BLC team ubuduće raditi.
I na kraju, ono nije molba, ono je upozorenje :) .

Hvala
BLC team
Post Reply